fbpx ...

Saunamökin sisustaminen

Vinkkejä saunamökin sisustamiseen

Moderni saunamökki antaa puitteet kauniille sisustukselle. Kymmenen neliön tupa mahdollistaa monenlaiset käyttötarkoitukset, joten ensimmäiseksi on hyvä kartoittaa, mitkä ovat oman saunamökin pääkäyttötarkoitustavat.

NUKKUMINEN

Jos saunamökki toimii myös makuuaittana tai vierasmajoituksena, tärkein huonekalu tilassa on sänky tai avattava sohva. Esimerkkimökissämme on Tapio Anttilan siro Day and Night-vuodesohva, joka on avattavissa 180 cm leveäksi vuoteeksi. Tämän sohvan erikoisuus on sen istuintyynyihin kätketyt tyynyt, petarit ja peitot eli varsinaista säilytystilaa ei petivaatteille erikseen tarvita.

Sohvalle tai sängylle löytyy NEW SAUNAn tuvasta kaksi luontevaa paikkaa; joko päätyseinustalla tai vastapääpä suuria ikkunoita, jolloin maisema avautuu kauniisti.

Mikäli saunatuvassa nukutaan, on usein tilan hämärtäminen tarpeen. Esimerkkimökissämme on takaseinän ikkunassa leveä pimentävä rullaverho ja suurissa ikkunoissa pimennysverhot asennettuna kattokiskoilla.

RENTOUTUMISEEN

Mikäli saunamökissä ei ole nukkumistarvetta, voi sisustuksen luoda sohvan sijaan vaikka mukavilla nojatuoleilla tai rennoilla säkkituoleilla. Myös suuret, pinottavat istuintyynyt mahdollistavat useamman hengen rentoutumisen ennen tai jälkeen saunan. Myös pieni sohvapöytä tuo tilaan kodikkuutta.

PIENI KEITTIÖ ON TILAIHME

NEW SAUNAan sopiva PALA kalusteryhmä on oikea tilaihme, joka mahdollistaa kokkailut ja piensäilytyksen kätevästi saunamökissä. Miltä kuulostaisi iltapala saunan jälkeen tuvassa? PALA kalusteryhmä sisältää 2-3 alakaappia, ovet, irtosivut, tason, sokkelin, ja saranat. Alakaapin mukana tulee yksi hyllylevy, joka voidaan asettaa halutulle korkeudelle siirrettävillä hyllynkannakkeilla. Värivaihtoehdot ovat musta, harmaa, valkoinen ja vitivalkoinen ja kokonaisuus sopii mittasuhteiltaan saunatupaan täydellisesti.

Kalusteryhmän kaveriksi on mahdollista sijoittaa tila kahden hengen ruokaryhmä tai luottaa rentoon sohvapöytään myös kattauksissa. Lisätietoja PALA -kalustereyhmästä löytyy täältä

VINKKEJÄ VALINTOIHIN

Pieneen tilaan ei kannata tuoda ylimääräisiä kalusteita, vain ne, jotka aidosti tarvitaan. Näin ollen tila pysyy ilmavana ja toiminnallisuus säilyy. Materiaalivalinnat kannattaa tehdä huomioiden, että tilassa liikutaan myös kosteana saunomisen yhteydessä. Esimerkiksi villamatto on hyvä valinta, sillä luonnonmateriaalilla on puhdistavia ominaisuuksia ja se mukautuu lämpötiloihin tuntuen viileällä lämpimältä. Suosittelemme myös pestäviä päällisiä sohvaan tai nojatuoliin tai muita helposti puhdistettavia pintoja. Kun valinnat tehdään huolelle kulutusta kestäen, voi saunatuvassa viettää aikaa rennosti ilman huolta tavallisen elämän jäljistä.

Kysy tarjous

Ota yhteyttä ja suunnitellaan sinulle täydellinen pihasauna – ammattitaidolla ja ilman ostamisen pakkoa. Halutessasi voimme sopia etätapaamisen. Laita viestiä ja palaamme mahdollisimman pian. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

    Mieluisin yhteydenottotapa: